24/7 Support number +385952030000 info@peljesac.hr

Izleti na Pelješcu

Izleti na Pelješcu 

Izleti na Pelješcu upotpunit će Vaš posjet ili odmor na Pelješcu. Obratite nam se s povjerenjem za organizaciju najboljih izleta na Pelješcu. Mi Vas očekujemo! Pobornici smo aktivnog odmora koji  je svakako najbolji za dušu i tijelo. Kako biste se odmaknuli od svakodnevice i zaboravili stres globalnog svijeta koji nas okružuje, pokrenite se i pridružite nam se!

S poluotoka Pelješca nudimo Vam raznolike kombinacije jednodnevnih i poludnevnih izleta na Pelješcu i  okolici: Otok Mljet, Otok Korčula, Delta Neretve, Dubrovnik, Međugorje, Mostar i još mnoge druge. Vaše želje pretvoriti ćemo u stvarnost. Pelješac Vam nudi sve što Vam treba! Obiđite ga s nama!

Preporučujemo Vam prvenstveno izlete na Pelješcu- predivne plaže. Organiziramo ih kombijem, pješke, biciklima ili brodicama. Kako bi odmor bio potpun, nekada nisu dovoljni samo plaža i more, a  ponekad je tražite samo to. Naša Vam je preporuka spoj uživanja u miru netaknute prirode i avanturističkog pohoda. Krenite s nama u avanturu razgledavanja povijesnih i prirodnih lokaliteta, koje smo prethodno naveli, i potragu za novim doživljajima.  Osim spomenutog, nudimo Vam i sportske izlete za sve željne aktivnog odmora. Želite li planinariti, biciklirati, trčati, roniti, surfati, veslati, ili samo istraživati,  javite nam se.

Izleti u okolici Pelješca

Izleti na Pelješcu nije jedino što Vama nudimo. Svakako ne propustite posjetiti staru gradsku jezgru Dubrovnika. Opasana je kamenim zidinama, unutar kojih su uske kamene ulice, ugodne tople kavane, odlično očuvane crkve, mistične utvrde grada I trgovi. Ako dolazite u posjet gradskoj jezgri grada Dubrovnika vlastitim automobilom, preporučujemo da se parkirate u svega pet minuta pješice udaljenoj Javnoj garaži na Ilijinoj glavici ili nekom od uličnih parkirališta.

Otok Korčula rodni je otok velikog moreplovca Marka Pola. Propješačite otok Korčulu brojnim organiziranim rutama za šetnju. Upoznajte morešku, jedan od tri viteška plesa koje možete vidjeti samo na ulicama ovog prelijepog otoka.

Nedaleko je i Nacionalni park na otoku Mljetu. Tamo ćete uživati u opuštenoj šetnji uz Veliko i Malo jezero. Na otoku Sv. Marija u središtu jezera, smješten je samostan iz 12. st. Vrlo zanimljiva je Delta rijeke Neretve, protkana mrežom vijugavih kanala koju okružuju plantaže mandarina i prostrane močvare bogate raznolikim pticama (više od 250 vrsta).

 

Mljet

Znamenitosti koje možete vidjeti na Pelješcu:

 • Obilazak najboljih vinarija poluotoka Pelješca
 • Muzeji i znamenitosti poluotoka Pelješca
 • Gastronomija na Pelješcu
 • Sportski i rekreativni izleti na Pelješcu
 • Izleti u okolicu Pelješcu
 • Pomorski muzej – nalazi se na šetnjici uz more i u njemu možete pogledati raznoliku povijesnu građu važnu za pomorsku djelatnost Orebića. U arheološkom odjelu su antički, pretežno rimski, poganski, ranokršćanski predmeti iz svakodnevnog života i, neki od njih umjetničke obrade, te izlošci predromaničkog crkvenog namještaja iz doba pokrštavanja Hrvata. U muzeju su slike peljeških jedrenjaka , brodski alati, oružje ,atlasi, nautičke i školske knjige i još mnogo zanimljivih stvari koje dočaravaju davnu prošlost.
 • Franjevački samostan i crkva Gospe od Anđela – nalaze se na 150 m nadmorske visine poviše Orebića, odakle se pruža očaravajući pogled na otoke Korčulu, Mljet, Lastovo…
 • Crkva Gospe Delorite – je trobrodna crkva Gospe Loretske – Delorite i može se reći da je jedna od najvećih crkava izvan Dubrovnika. Sagrađena je 1681. godine u sastavu franjevačkog samostana u kojem je živio i stvarao jedan od najvećih hrvatskih slikara, Konavljanin  Mato Celestin Medović, čije su slike izložene u crkvi i samostanskoj zbirci.
 • Pri ulasku na poluotok Pelješac, dočekat će nas grad Ston. Volimo ga nazivati „vratima Pelješca“ jer, kada uđete u njega, oduševit će vas i uvesti u davni svijet Pelješca. Kroz Ston nikako nećemo samo proći, zastat ćemo i razgledati očuvane povijesne lokalitete, upoznati kulturu i znamenitosti ovoga grada.
 • Stonske zidine i utvrde –  veličanstveno su djelo koje je napravila Dubrovačka republika u ukupnoj dužini od 5.5 km. Zidine su ojačane sa 40-ak kula i 5 tvrđava. Složeni obrambeni stonski korpus oblikovao se gotovo četiri stoljeća zbog prilagodba terenu i razvoja naoružanja, a čuvao je solanu, uzgajalište školjki i sam grad s Ston.
 • Špilja Gudnja – višeslojno je prapovijesno nalazište na Pelješcu iznad Stona, (oko 40 km sjeverozapadno od Dubrovnika) u masivu brda Porača, na nadmorskoj visini od 400 m. Ulaz u pećinu okrenut je prema moru,a ispred njega pruža se izniman pogled na dobar dio južnog Jadrana i njegova zaleđa.
 • Crkva sv. Mihajla – predromanička je crkva Svetog Mihajla koja se nalazi na vrhu brežuljka što se uzdiže nad Stonskim poljem . U njoj su dijelom sačuvane najstarije freske ovog područja. Danas je ova crkva, zasigurno, jedan od najstarijih i najvrjednijih stonskih spomenika kulture.

Ako ste iz Ploča došli direktnom trajektnom linijom u Trpanj ili cestom kroz Pelješac, ovo je nezaobilazna destinacija Pelješca. Tu se nalaze brojne povijesne znamenitosti od kojih preporučujemo ove:

 • Gradina – nalazi se na brijegu, neposredno iznad luke. Ova utvrda je nastala najvjerojatnije u nesigurnim prilikama kasnoantičkog vremena kako bi se caru Justijanu osigurala nesmetana plovidba.  Stubište i put koji vodi do ovog najznačajnijeg spomenika kulture i ujedno izvanrednog vidikovca izgrađeni su 1936. godine.
 • Crkva sv. Petra i Pavla se po prvi  put spominje u povijesnim spisima 1657. godine. Od umjetničkih sakralnih djela u ovoj crkvi možemo izdvojiti kip gospe od Rozarija.
 • Crkva sv. Roka – nalazi se na najvišem trpanjskom brežuljku s kojeg se pruža veličanstven pogled. Na temeljima starije crkvice  sagrađena je crkva posvećena ovom zaštitniku od kuge.

 

izleti na Pelješcu

Pelješac Travel, Pelješac j.d.o.o. za usluge i turistička agencija, Poslovni račun: HPB IBAN:HR0323900011101002585, SWIFT: HPBZHR2X, Voditelj TA/Direktor/član uprave Ruđer Mihovilić Sjedište: Zamirje 3, 20230 Ston, ID KOD: HR-AB-20-060364767, OIB: 06109341855 Osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana pri UNIQUA osiguranju br.police: Temeljni kapital u iznosu od 10,00 KN uplaćen u cjelosti Društvo Pelješac j.d.o.o. upisano je pri trgovačkom sudu u Splitu, stalna ispostava Dubrovnik pod MBS: 060364767 , © Pelješac j.d.o.o. 2020. All rights reserved.