24/7 Support number +385952030000 info@peljesac.hr

NAJBOLJI RESTORANI NA PELJEŠCU

Najbolji restorani na Pelješcu

Restorani na Pelješcu i njiova gastronomska ponuda neće Vas razočarati. Želimo Vam približiti lokalnu gastronomiju i tradicionalnu kuhinju, gastroscenu Pelješca. Znamo da ima i pobornika „fast fooda“..  Svakako tu i tamo svi volimo pojesti dobru pizzu, hamburger, burek… I to sve možete naći na Pelješcu, naravno. Ali mi Vam želimo približiti naš istraživački rad vrhunske kuhinje i specijaliteta prema svačijim mogućnostima i dubini džepa. Mi smo probali gotovo sve i veliki smo gurmani, nas je gastronomija i ponuda Pelješca oduševila, stoga vjerujte nam. Restorani na Pelješcu nude Vam poznate delicije od školjki, osobito kamenice – morske školjke koje se jedu gotovo sirove, a poznate su po svojem afrodizijačkom djelovanju. Kamenice, mušule, kunjke, brbavice samo su neke od školjaka koje pružaju neponovljiv gastronomski doživljaj, a njima se naravno priključuju i oborite ribe kao orade, lubini, zubaci, ovčice, potom mekušci kao hobotnice, muzgavci, lignji i sipe od kojih se rade vrhunski specijaliteti. Probajte tradicionalne dalmatinske slastice kao što su rožata, hruštule i fritule.

gastronomija

Najbolje ponude bruncha, ručka i večere svakako preporučamo u sklopu naših izleta i vinskih tura. Važno je naglasiti da  smo  jedne od najboljih obroka jeli u  sklopu vinskih tura u vinarijama. Restorani na Pelješcu imaju pregršt domaćih specijaliteta riba, sira, maslina, školjki, suhomesnatih prozvoda i grilla. Uz vrhunsku hranu i vino garantiramo Vam odličan provod. Još sve to u hladu i sjeni, s pogledom na more, uz zvuke valova… Samo dok pišemo o tome već smo na jednoj od vrhunskih terasa poluotoka Pelješca. Vinske ceste, obilasci vinarija, degustacija vina, posjet vrhunskim ribljim restoranima i konobama, degustacije kamenica i dagnji, vrhunski su doživljaj koji se mogu pronaći samo na Pelješcu, prirodnom fenomenu, jedinstvenom u svijetu.

 

 

 

Naša preporuka je svakako jedna od najljepših terasa poluotoka Pelješca. Tuna bar Trpanj nudi vrhunsku Jadransku Tunu. Vlasnik Tuna bara jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji posjeduje licencu za lov tuna. Svakodnevna ponuda menia bazirana je na svježim morskih blagodatima, koje će Vam servirati. Terasa na plaži je tik uz more, s prekrasnim pogledom na zalazak sunca. Naša najtoplija preporuka vrhunske hrane i vina je upravo ovaj restoran. Pravo je blago umjetničkog rada i skulptura koje je vlasnik izradio ili sakupljao. Očarat će Vas interijer i eksterijer restorana. Poseban je i jedan od unikatnijih u cijeloj Hrvatskoj. Kada govorimo o gastronomiji Pelješca, svakako ne bismo preskočili i zaobišli Ston, tamošnje kamenice i Kapetanovu kuću. Većina naših dolazaka na Pelješac počinje od Stona. Nekako nam je uvijek drago sjesti i objedovati u Kapetanovoj kući. Tu je vrhunska ponuda hrane i vina. Uz ljubazne domaćine, oraspoložit ćete se i uživati.

gastronomija

Gotovo čitav poluotok Pelješac ima odličnu gastronomsku ponudu. Preporučujemo Vam u mjestu Borak još i konobu Matuško u vlasništvu ponajboljeg vinara Pelješca. Jedan nezaboravan izlet u konobu Matuško, započeo je sunčanjem i kupanjem podno konobe, a poslije toga s pogledom na more uživali smo u vrhunskim specijalitetima. Svakako ćete i VI!

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i seoska domaćinstva

Pelješac ima mnoštvo seoskih domaćinstava i obiteljska poljoprivredna gospodarstava koji ekološki proizvode vrlo ukusnu domaću hranu. Jedno od njih je i obiteljsko gospodarstvo Antunović u Kuni.

 

Pelješac Travel, Pelješac j.d.o.o. za usluge i turistička agencija, Poslovni račun: HPB IBAN:HR0323900011101002585, SWIFT: HPBZHR2X, Voditelj TA/Direktor/član uprave Ruđer Mihovilić Sjedište: Zamirje 3, 20230 Ston, ID KOD: HR-AB-20-060364767, OIB: 06109341855 Osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana pri UNIQUA osiguranju br.police: Temeljni kapital u iznosu od 10,00 KN uplaćen u cjelosti Društvo Pelješac j.d.o.o. upisano je pri trgovačkom sudu u Splitu, stalna ispostava Dubrovnik pod MBS: 060364767 , © Pelješac j.d.o.o. 2020. All rights reserved.