24/7 Support number +385952030000 info@peljesac.hr
poluotok Pelješac

Poluotok Pelješac

Dobrodošli na poluotok Pelješac!

Poluotok Pelješac drugi je po veličini hrvatski poluotok koji se smjestio na jugu Hrvatske u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. S obzirom da se radi o poluotoku ima odličnu prometnu povezanost. Ukoliko se odlučite za uobičajenu automobilsku rutu na poluotok Pelješac možete iz smjera sjevera doći starom cestom ili autocestom A1, zatim Jadranskom turističkom cestom od Ploča.

Ukoliko u  Poločama odlučite da ste umorni i neraspoloženi voziti cestom dalje, možete se ukrcati na trajekt za Trpanj i za sat vremena plovidbe eto Vas na Pelješcu! Za sve ostale, na poluotok Pelješac možete stići i preko Neuma i mjesta Ston grad koji se nalazi na „vratima Pelješca“. Ukoliko put nastavljate od Ploča prema Stonu, važno je napomenuti da prelazite granicu RH-BIH kod Neuma. Putujete li brodom obalna pruga povezuje Rijeku, Split, Hvar, Korčulu i Dubrovnik. Korčula povezuje Orebić, i opet eto Vas opet na Plelješcu! Korčula je također brodicama povezana Orebićem i Vignjem, ne samo trajektnom rutom.

Ako Vam putovanje automobilom ili brodom nije dovoljno brzo i odgovarajuče, odlična je i brza povezanost avionskim letom. Najbliže zračne luke su Split i Dubrovnik, obje povezane brodskim i cestovnim vezama s Pelješcem. Za organizaciju prijevoza i transfera tu smo za Vas!

Sada kada ste konačno stigli na poluotok Pelješac vrijeme je za uživanje. Nobis turistička agencija u mogućnosti Vam je osigurati najbolji smještaj. Hoteli, apartmani, vile, sobe, kampovi čekaju na Vas! Organiziramo izlete, transfere, zabave, vinske ture, planinarske ture, biciklističke ture, sportsko-rekreativna događanja, kulturno- povjesne obilaske i lokalitete. Sve Vaše ideje pretvaramo u stvarnost, vi ste na odmoru, a nam prepustite sigurnu i odličnu organizaciju!

Stanovnici Pelješca uglavnom se bave vinogradarstvom, maslinarstvom, ribarstvom i turizmom. Poluotok Pelješac je izvrsno područje za uzgoj školjaka i ribe, proizvodnju vina i maslinovog ulja. Veća mjesta bogate turističke ponude su Ston, Brijesta, Trpanj, Viganj I Orebić. Za one koji žele svoj odmor provesti u tišini dalmatinskog mjesta, daleko od vrevi i gužvi ovo je idealan izbor.

Ovaj vodič poslužit će vam kako bi ste uspjeli običi najskrivenije kutke u kojima možete otkriti pravo carstvo okusa. Odvest će vas do svake vinarije i kušaonice vina, do agroturizama, restorana i školjkara, do vrijednih primjeraka kulturne baštine, upoznati vas sa zanimljivim manifestacijama, običajima i domaćim suvenirima.

Poluotok Pelješac ima mnoštvo predivnih plaža.

Najljepše plaže  jedan su od mnogih razloga dolaska na poluotok Pelješac. Udaljene su od naselja i prometnica, na njima nisu uobičajene gužve, a većina ih je lako dostupna jer se u blizini  može  naći parking. Ipak do nekih ćete morati doći barkom ili malom pješačkom rutom. Nemojte se obeshrabriti jer ljepota i mir koji ćete tamo naći zavređuju malo napora i šetnje. Većina plaža je od šljunčanih oblutaka iako se zna naći i poneka pješčana. Besprijekorno su čiste i imaju pristupačan ulaz u more.

Jedinstvena po svojoj ljepoti je pješčana plaža Divna. More se prelijeva u svim bojama i dobiva zelenkasti odsjaj. Na maloj udaljenosti od obale, na morskom dnu je čisti pijesak. Neopisiv je osjećaj dok plivate i gledate morsko dno..

Ako ste ljubitelj samoće ili malog broja ljudi, preporučujem vam teže pristupčne plaže, poput plaže Jezero. Tamo ćete pronaći svoj mir i uživati u pogledu na Biokovo koji ostavlja osjećaj kao da vrijeme ne postoji, a vi ste u nekom bezvremenskom prostoru. Plaže Pelješca posebna su turistička atrakcija i svaka je vrijedna obilaska zato nabrajamo određene, a ostale istražite sami. Plaža Viganj, Plaža Mokalo, Plaža Žuljana, Plaža Trstenica, Plaža Podobno, Plaža Prapratno, Plaža Borak, Plaža Jezero, Plaža Duba, Plaža Divna, Plaža Dingač,


Poluotok Pelješac ima višestoljetnu tadiciju proizvodnje vrhunskih crvenih vina..

Vinari na Pelješcu najbolji su proizvođači crnih vina u Hrvatskoj. Poluotok Pelješac je domovina sorte Plavac mali te vina Dingač i Postup s istoimenih pozicija. Grožđe zasađeno na tim lokalitetima dobiva velik postotak šećera zahvaljujući trostrukoj insolaciji, direktno od Sunca  refleksijom od mora te odsjajem od stjenovitih brda.

Poluotok Pelješac na svojih 70-tak kilometara dužine ima oko 250 registriranih proizvođača vina te je pravi vinarski raj!

Kada bi krenuli svoj odmor bazirati samo na obilasku vinarija Pelješca, trebali bi jako puno vremena, te iz toga razloga izdvajamo naše omiljene. Zadnnjih par godina koliko traje naša velika ljubav prema očaravajućem poluotoku, obišli smo jako puno vrhunskih malih i velikih vinara i vinarija. Donosimo naše preporuke i pregled.

Vinarija Vicelić

Vinarija Vicelić spada među manje, ali izuzetno kvalitetne proizvođače vina na Pelješcu. Vinski podrum smješten je u Kuni Pelješkoj. Njihova vina, Dingač i plavac Vicelić, punog su tijela, a odišu crvenim bobičastim voćem začinske note i hrasta, upotpunjenim čvrstim i zrelim taninima. Izvoze se čak i u Englesku gdje ih u ih u Londonu prodaje prestižni Berry Bros. & Rudd. Vinarija Vicelić nastavlja obiteljsku tradiciju te ju podiže na još kvalitetniji nivo. Na prestižnoj poziciji Dingač u samim vinogradima Mateo Vicelić izgradio je malu kolibu za potrebe vinskih izleta i degustacija. Ljepše mjesto za kušanje vina od pozicije samih zelenih vinograda Dingač ne postoji. Pogled na Korčulu, Mljet, Lastovo i predivno plavetnilo otvorenog mora probudit će u Vama osjećaj divljenja i mira.

Vinarija Miloš

Boraveći dvije godine na Pelješcu imao sam zadovoljstvo upoznati obitelj Miloš i kušati njihova vina i ostale BIO proizvode. Vinarija Miloš u vlasništvu je obitelji već generacijama i najveću važnost pridodaje kvaliteti i ekološkoj proizvodnji. Oduševio me njihov obiteljski način poslovanja te vino koje je proizvedeno “old style” tj. onako kako su ga nekad proizvodili naši stari. Vina su im elegantna i snažna te se Vinarija Miloš po meni ubraja među najbolje proizvođače vina na Pelješcu. Vinarija Miloš proizvodi vino Stagnum, Stagnum Roze, Stagnum poluslatko, Stagnum desertno vino te plavac.

Osim vinskih proizvoda obitelj Miloš zapažene rezultate postigla je i u proizvodnji maslinovog ulja osvojivši različite prestižne nagrade.

Vinarija Matuško

Vinarija Matuško jedna od najljepših vinarija na Pelješcu, s predivnom prostorijom za degustaciju. Skrivena od pogleda nalazi se u blizini poznatog tunela Dingač. Tunel vodi od Potomja kroz brdo, a dobio je naziv po brdu Dingač čija najatraktivnija pozicija je naravno s južne strane poluotoka.

Mato je ispod kuće izgradio prekrasan i ogroman vinski podrum koji se proteže stotinjak metara pod zemljom, a završava s maestralnom prostorijom za degustaciju vina.

Njegova vina nadaleko su poznata, a iz bogate ponude izdvojit ću meni omiljen: Dingač Royal, Dingač Reserva, Dingač Superior te pjenušac Don Mateo.Vinarija Maruško u paleti vina ima i Postup, Rukatac, Roze, Pošip, Plavac, cuvee Kristina te nezaobilazni Dingač.

Vinarija Saint Hills

„Vinaria“, kako ju zovu njeni zaposlenici i vlasnici, stara je kamena kuća na Pelješcu u malom selu zvanom Oskorušno. Ova je kuća u prošlosti zaista bila vinarija, ali su njeni stari vlasnici otišli u potragu za boljim životom preko oceana, ostavljajući vinariju da spava 80 godina. Novi vlasnici baš su joj udahnuli novi život.

„Treasury“ ili arhiva je posebno mjesto koje možda najbolje priča priču o samom vinu. Ovdje vinarija Saint Hills čuva sva godišta vina koja su napravili. Može se vidjeti razvoj  vina kroz godine i specifičnost svakog vinograda. Ovdje vrijeme gubi bitku. Polako, ova vas soba odvodi u vinsku bajku. Priču slijedi i hrana koja se služi uz vino. Sve iz kuhinje je svježe i lokalno, iz povrtnjaka, voćnjaka i začinskog vrta. Jela slijede dalmatinske tradicionalne recepte, s malim zaokretom šefa kuhinje Špira Pavlića koji kuha tako da okusom dodaje novu dimenziju vinima, te da sve zajedno bude gozba za svačiji ukus. Vinarija Saint Hills je, također, mjesto gdje možete ostati. Par prekrasnih soba, napravljenih kako bi ispunile visoka očekivanja gostiju, kako bi ih razmazili pružajući im iskustvo stare dalmatinske kamene kuće sa svime što suvremenom gostu treba.

Ima ih puno, ali isplati sve obići sve, navodimo ih još:

Vinarija Ćurlin

Vinarija Vukas

Vinarija Ledinić

Vinarija Miloš

Vinarija Putnikovići

Vinarija Drače

Vinarija Bezek

Grgić vina

Vinarija Roso

Pelješki vinogradar

Vinarija Miličić

Vinarija Madirazza

Vinarija Matuško

OPG Boris M. Violić

Vinarija Dingač

Podrum Bura

Vina Kiridžija

Vina Tomašević

Vinarija Korta Katarina

Vinarija Arambašić

Svakako upoznajte znamenitosti, kulturnu baštinu Pelješca.

Kultura i civilizacija odavno stanuju na Pelješcu. Život ovdje seže još u vrijeme kamenog doba i antike. Ovaj važni kutak Mediterana živio je kroz stoljeća pod utjecajem brojnih kultura koje su ostavile svoj trag. Tu je solana iz 2. stoljeća prije Krista, stonske zidine iz 16. stoljeća – najduže u Europi, skladni gradići i naselja, s mnoštvom prekrasnih srednjovjekovnih crkava i samostana. Pomorski muzej svjedoči o slavnoj pomorskoj tradiciji Pelješca.

Običite znamenitosti Pelješca u sklopu izleta i vinskih tura koje organiziramo za Vas. Ovim putem navodimo nama najdraže i svakako obavezne znamenitosti.

Kada Vas navede  ili mi odvedemo put Orebića, svakako ćemo zastati i obići:

Pomorski muzej – nalazi se na šetnici u more i u njemu možete pogledati raznoliku povijesnu građu važnu za pomorsku djelatnost Orebića. U arheološkom odjelu su antički, pretežno rimski, poganski, ranokršćanski predmeti iz svakodnevnog života i ulomci umjetničke obrade, te ulomci predromaničkog crkvenog namještaja iz doba pokrštavanja Hrvata. U muzeju su slike peljeških jedrenjaka , brodski alati, oružje,atlasi, nautičke i školske knjige i još mnogo zanimljivih stvari koje dočaravaju prošlost.

Franjevački samostan i crkva Gospe od Anđela – nalaze se na 150 m nadmorske visine poviše Orebića, odakle se pruža očaravajući pogled na otoke Korčulu, Mljet, Lastovo…

Crkva Gospe Delorite – to je trobrodna crkva Gospe Loretske – Delorite i može se reći da je jedna od najvećih crkava izvan Dubrovnika. Sagrađena je 1681. godine u sastavu franjevačkog samostana u kojem je živio i stvarao jedan od najvećih hrvatskih slikara, konavljanin – Mato Celestin Medović, čije su slike izložene u crkvi i samostanskoj zbirci.

Pri ulasku na poluotok Pelješac, dočekati će nas grad Ston, volimo ga nazivati „vratima Pelješca“ jer kada uđete oduševiti će vas i uvesti u svijet Pelješca. Ali kroz Ston nikako nećemo samo proći, zastati ćemo i očuvane povjesne lokalitete, upoznati kulturu i znamenitosti.

Stonske zidine i utvrde – su veličanstveno djelo koje je napravila Dubrovačka republika u ukupnoj dužini od 5.5 km, zidine su ojačane sa 40-ak kula i 5 tvrđava. Složeni obrambeni stonski korpus oblikovao se gotovo četiri stoljeća, zbog prilagodba terenu i razvoja naoružanja a čuvao je solanu, uzgajalište školjki i sam grad s Ston.

Špilja Gudnja – je višeslojno prapovijesno nalazište na Pelješcu iznad Stona (oko 40 km sjeverozapadno od Dubrovnika)u masivu brda Porača,na nadmorskoj visini od 400m. Ulaz u pećinu okrenut je prema moru,a ispred njega pruža se izniman pogled na dobar dio južnog Jadrana i njegova zaleđa.

Crkva sv. Mihajla – pred-romanička crkva Svetog Mihajla koja se nalazi na vrhu brežuljka što se uzdiže nad Stonskim poljem . U njoj su dijelom sačuvane najstarije freske ovog područja. Danas je ova crkva,zasigurno,jedan od najstarijih i najvrjednijih stonskih spomenika kulture.

Bilo da ste iz Ploča došli direktnom trajektnom linijom u Trpanj ili cestom kroz poluotok Pelješac, ovo je nezaobilazna destinacija Pelješca. Tu preporučujemo od povjesnih znamenitosti:

Gradina – nalazi se na brijegu neposredno iznad luke. Ova utvrda je nastala najvjerojatnije u nesigurnim prilikama kasnoantičkog vremena kako bi se caru Justijanu osigurala nesmetana plovidba.  Stubište i put koji vodi do ovog najznačajnijeg spomenika kulture i ujedno izvanrednog vidikovca izgrađeno je 1936. godine.

Crkva sv. Petra i Pavla se po prvi  put spominje u povijesnim spisima 1657 godine. Od umjetničkih sakralnih djela u ovoj crkvi možemo izdvojiti kip gospe od Rozarija.

Crkva sv. Roka – nalazi se na najvišem trpanjskom brežuljku s kojeg se pruža veličanstven pogled. Na temeljima starije crkvice, sagrađena je crkva ovom zaštitniku od kuge.

Nobis turistička agencija za Vas organizira izlete na Pelješacu i okolici.

Kako bi upotpunili Vaš posjet ili odmor na Pelješcu obratite nam se s povjerenjem u organizaciju najboljih izleta na poluotoku Pelješcu. Sa poluotoka Pelješca nude se raznolike kombinacije jednodnevnih i poludnevnih izleta na poluotoku Pelješcu i okolici: Otok Mljet, Otok Korčula, Delta Neretve, Dubrovnik, Međugorje, Mostar i još mnogi drugi. Vaše želje pretvoriti ćemo u stvarnost.

Pelješac nudi sve! Obiđite ga s nama!

Preporučamo izlete na već spomenute predivne plaže Pelješca. Organiziramo ih kombijem, pješke, biciklima ili brodicama. Kako bi odmor bio upotpunjen nekada nije dovoljno samo plaža i more, iako nekada je. Naša preporuka je da bude spoj uživanja u miru netaknute prirode i avanturističkog pohoda. Krenite s nama razgledati povjesne i prirodne lokalitete koje smo prethodno naveli. Osim obilazaka nudimo i sportske izlete za sve Vas željnje aktivnog odmora. Želite li planinariti, biciklirati, trčati, roniti, surfati, kajaking ..?!

Mi svakako – DA! Pobornici smo aktivnog odmora, on je svakako najbolji za dušu i tijelo. Kako bi se maknuli i zaboravili stres globalnog svijeta koji nas okružuje.

Svi željnji planinarenja oduševiti će se osvajanjem vrha sv. Ilija. Sveti Ilija (Sveti Ilija, 961 m) je najviši vrh i najpoznatija planinarska destinacija na Pelješcu, nalazi se na zapadnom kraju poluotoka. Masiv oko vrha Sv. Ilije proteže od sjevernoistocne do jugozapadne obale poluotoka, te je 6,5 km dug i oko 2,5 km širok. Panorama iz Sv. Ilije uključuje pogled na planine Biokovo, Mosor, Rilić, Čvrsnica, Prenj, Velež, delta Neretve, otoke srednje i južne Dalmacije (Korčula, Brač, Hvar, Vis, Mljet, itd…). Sve do Dubrovnika i planine Orjen u Crnoj Gori, a ako ste dovoljno sretani možete vidjeti obalu Italije, ali samo tijekom sjevernog vjetara (Bura), kada je nebo kristalno čisto. Za sve Vas koji žele hodati ili planinariti laganijim rutama svakako ćemo krenuti mnogobrojnim lokanim stazama.

Biciklističke rute čekaju nas odlično organizirane kod Stona. Krenimo zajedno Napoleonovim putevima. Na većini  područja općine Ston postavila je oznake za pješačke i biciklističke staze. U suradnji sa TZO Janjina ovih dana obilazi se područje Janjine prema Mjestu Žuljana i Putnikovićima, te cesta prema Kuni kako bi se snimila situacija na terenu te postavile oznake za pješake i bicikliste.  TZO i općina Janjina prokrčili su i spojili godinama neprohodnu dionicu starog Napoleonovog puta prema Putnikovićima. Veliki problem na ovoj prekrasnoj dionici sa par prekrasnih vidikovaca predstavljaju godinama nagomilana divlja odlagališta, pa je u tijeku izrada znakova zabrane kako bi se zaustavilo stvaranje novih divljih deponija te sanacija postojećih.

Na sreću postoji i interaktivna karta za pješačke i biciklističke ture, kako bi sretno krenuli, uživali, i vratili se. Turistička zajednica općine Ston u suradnji sa Ministarstvom turizma izdalo je kartu pješačkih, biciklističkih staza te interaktvnu kartu Pelješca. Interaktivna karta Pelješca je popunjena sa većinom poslovnih subjekata i svakodevno se ažurira sa novim pristiglim podacim.

Trčanje po poluotoku Pelješcu organiziramo prema svim razinama mogućnosti. Rute koje smo osmislili za Vas biti će odličan način sporta i obilaska lokaliteta. Prema razinama osobnih mogućnosti dogovoriti ćemo rutu koja Vama najbolje odgovara. Bilo da trčimo borovim šumama, uz more, ili se odlučujemo na blage i teške uspone. Nobis škola trčanja prilagoditi će se Vama, ali svakako Vas motivirirati i da sami sebe iznenadite mogućnostima koje vaše tijelo pruža.

Ukoliko Vaš više zanimaju sportovi na i u vodi. Zaronite s nama!

Vodimo Vas u Orebić njihov  ronilački centar je educiran za turističke, sportske i gospodarske zarone. Atraktivne lokacije u Pelješkom akvatoriju su cijenjene u Hrvatskoj i svijetu. Ronioci  imaju veliko profesionalno iskustvo i spremni su odgovoriti na želje turista i sportskih ljubitelja podmorja. Obećavamo vam dobru zabavu. Ljepote Orebićkog i Korčulanskog arhipelaga poznate su svugdje u svijetu. Razne olupine broda, hridi koje su prepune života, uz vodstvo iskusnog vodiča uljepšat će vam ljetovanje, donijeti nova iskustva i potvrditi još jednom ljepotu sveg Stvorenog.

Želite li pak spoj vjetra, mora, daske – windsurfing – Plješac – Viganj je raj za surfere!

Prethodno smo naveli raj za ljubitelje vina, ali svakako i za ljuditelje windsurfinga! Ako pitate nas to su dvije stavke nepotrebno odvojene. Uživamo u obje podsjednako, a želimo to i za Vas!

Budući da se nalazi u sredini uskog kanala između Pelješca i Korčule, vjetrovi pušu čak i dva puta brže nego na drugim mjestima na Jadranu. U ljetnim mjesecima ujutro puše blagi vjetar, koji doseže do 3 bofora, što su vrlo dobri uvjeti za surfanje početnika. U poslijepodnevnim satima maestral puše i do 5 bofora, što ga čini idealnim za spretnije surfere.  Pelješki kanal poznat je i priznat od ljubitelja ovog sporta iz cijelog svijeta jer pruža neponovljivo iskustvo surfanja, što dokazuje i činjenica da se u srpnju 2013, u mjestu Vignju održalo svjetsko prvenstvo u windsurfingu. Sredinom srpnja održava se državno prvenstvo u disciplini „Formula windsurfing“ koja se boduje za European Cup. Osim toga se vozi i open slalom, a regata se u disciplini FW boduje za Kup HR kao i za European Cup. Regata je također uvrštena u službeni kalendar Formula Windsurfing Class, što je zaista hvale vrijedno.

Posjetite i obiđite okolicu Pelješca.

Svakako ne propustite posjetiti Staru gradsku jezgru Dubrovnika. Opasana je kamenim zidinama, unutar kojih su uske kamene ulice, ugodne tople kavane, odlično očuvane crkve, mistične utvrde grada I trgovi. Ako dolazite u posjet gradskoj jezgri grada Dubrovnika vlastitim automobilom preporučujemo da se parkirate u svega pet minuta pješice udaljenoj Javnoj garaži na Ilijinoj glavici ili nekom od uličnih parkirališta.

Otok Korčula je rodni otok velikog moreplovca Marka Pola. Propješačite otok Korčulu brojnim organiziranim rutama za šetnju. Upoznajte morešku, jedan od tri viteška plesa koje možete vidjeti samo na ulicama ovog prelijepog otoka.

Nedaleko je i Nacionalni park na otoku Mljetu. Tamo će te uživati u opuštenoj šetnji uz Veliko i Malo Jezero. Na otoku sv. Marija u središtu jezera, smješten je samostan iz 12 st. Vrlo zanimljiva je Delta rijeke Neretve, protkana mrežom vijugavih kanala koju okružuju plantaže mandarina i prostrane močvare bogate raznolikim pticama (više od 250 vrsta).

Upoznajte gastro scenu Pelješca!

Uvjeriti ćemo Vas da Vas kuhinja ovog dijela Dalmacije neće razočarati. Želimo Vam približiti lokalnu tradicionalnu kuhinju, gastroscenu Pleješca. Znamo da ima i pobornika „fast fooda“ i svakako tu i tamo svi mi volimo pojesti dobru pizzu, hamburger, burek, i to sve možete naći na Pelješcu, naravno. Ali mi želimo približiti naš istraživački rad vrhunske kuhinje i specijaliteta prema svačijim mogučnostima i dubini džepa. Mi smo probali gotovo sve i veliki smo gurmani, stoga vjerujte nam. Ne propustite kušati poznate delicije od školjki, kamenice – morske školjke koje se jedu gotovo sirove, a poznate su po svojem afrodizijačkom djelovanju. Kamenice, mušule, kunjke, brbavice samo su neke od školjaka koje pružaju neponovljiv gastronomski doživljaj, a njima se naravno priključuju i oborite ribe kao orade, lubini, zubaci, ovčice, potom mekušci kao hobotnice, muzgavci, lignji i sipe od kojih se rade vrhunski specijaliteti. Probajte tradicionalne dalmatinske slastice, rozata, hruštule i fritule.

Najbolje ponude bruncha, ručka i večere svakako preporučamo u sklopu naših izleta i vinskih tura. Važno je naglasiti da  smo jedne od najboljih obroka jeli u  sklopu vinskih tura u vinarijama. Pregršt domaćih specijaliteta riba, sira, maslina, školjki, suhomesnatih prozvoda i grilla. Uz vrhunsku hranu i vino garantiramo odličan provod. Još sve to u hladu i sjeni, s pogledom na more, uz zvuke valova… Samo dok pišemo o tome već smo na jednoj od vrhunskih terasa poluotoka Pelješca. Vinske ceste, obilasci vinarija, degustacija vina, posjet vrhunskim ribljim restoranima i konoba, degustacije kamenica i dagnji, vrhunski su doživljaj koji se može pronaći samo na Pelješcu, prirodnom fenomenu, jedinstvenom u svijetu.

Naša preporuka je svakako jedna od najlješih terasa poluotoka Pelješca. „Tuna bar“ u Trpnju nudi vrhunsku Jadransku Tunu. Vlasnik Tuna bara jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji posjeduje licencu za lov tuna. Svakodnevna ponuda menia bazirana je na svježim morskih blagodatima, koje će Vam servirati. Terasa na plaži uz more, s prekranim pogledom na zalazak sunaca. Naša najtoplija preporuka vrhunske hrane i vina je upravo ovaj restoran. Pravo je blago umjetničkog rada i skulptura koje je vlasnik izradio ili sakupljao. Očarat će Vas interijer i eksterijer restorana. Poseban i jedan od unikatnijih u cijeloj Hrvatskoj.

Svakako ne bi preskočili i zabišli Ston, kamenice i Kapetanovu kuću. Većina naših dolazaka na poluotok Pelješac počinje od Stona, nekako uvijek nam je drago sjesti i objadovati u Kapetanovoj kući. Vrhunska ponuda hrane i vina. Uz ljubazne domaćine, uživati će te.

Poluotok Pelješac ima odličnu gastronomsku ponudu. Preporučamo Vam restorane u Stonu te konobu u vlasništvu ponajboljeg vinara Pelješca –Matuška. Nezaboravan izlet u konobu Matuško, započeo je sunčanjem i kupanjem podno konobe. S pogledom na more uživali smo u vrhunskim specijalitetima. Svakako ćete i VI!

Svoje ugodne večeri uz pjesmu, vino i domaće specijalitete provedite u starim, izvornim, i dalmatinskim konobama ili prisustvujte organiziranim pučkim feštama uz pečenu ribu i domaće vino. Ugodnom šetnjom gradom doživite i večeri dalmatinske pjesme u starim gradskim jezgrama. Za one koji žele noćni provod do jutra poluotok Pelješac nudi noćne klubove u Trpnju i Orebiću te partyje na plažama ili se zabavite u Korčuli na otoku Korčuli, koja je brodom udaljena samo nekoliko minuta od Orebića.

Poluotok Pelješac!

Sada kada smo Vam približili što sve možete vidjeti kušati i doživjeti, vrijeme je da Vas smjestimo na poluotok Pelješac. Rezervirajte smještaj putem Nobis turističke agencije i krenite na vrhunski odmor!

Pelješac Travel, Pelješac j.d.o.o. za usluge i turistička agencija, Poslovni račun: HPB IBAN:HR0323900011101002585, SWIFT: HPBZHR2X, Voditelj TA/Direktor/član uprave Ruđer Mihovilić Sjedište: Zamirje 3, 20230 Ston, ID KOD: HR-AB-20-060364767, OIB: 06109341855 Osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana pri UNIQUA osiguranju br.police: Temeljni kapital u iznosu od 10,00 KN uplaćen u cjelosti Društvo Pelješac j.d.o.o. upisano je pri trgovačkom sudu u Splitu, stalna ispostava Dubrovnik pod MBS: 060364767 , © Pelješac j.d.o.o. 2020. All rights reserved.